02.03.2024.

07:43

Foto: profimedia

Sport

Dirljiv momenat! Rajaković odao počast Milojević posle poraza od Golden Stejta!

Srpski trener je sa svojim Reptorsima na domaćem terenu poražen od "ratnika" rezultatom 120:105,  a na pres konfernciji se pojavio u duksu posvećenom preminulom prijatelju

Na njemu je pisalo "brate" uz incijale DM ugravirane u srce. Rajaković je uvek isticao koliko ceni Milojevića, a posle njegovi smrti bio jedan od prvih koji je progovorio o ovom tragičnom momentu.

- Bio je košarkaš, bio je petica manja od dva metra, a bio je najbolji skakač i dabl-dabl mašina u Evroligi. Igrao je za državni tim, osvajao je titule, igrao je za Partizan i imao je ogroman uticaj na mlade igrače. Kao trener je prvo radio u Megi i trenirao je Nikolu Jokića, kao i mnoge druge igrače, pomogao je mnogima za tih deset godina. Pomogao je da mnogo igrača napravi korak u karijeri. Kad smo poslednji put sedeli pričao je da mu je san da bude selektor Srbije, pričali smo o planovima. Nažalost, nije više sa nama - rekao je kroz suze je tog kobnog 17. januara strateg Toronta.

Golden Stejt je večeras u trijumfu predvodio Stef Kari sa 24 poena, dok je Džonatan Kuminga ubacio poen manje od njega.

U gubitničkom taboru dobru partiju je pružio Rovan Aleksander Baret 23 poena, a njegov kolega iz reprezentacije Kanade, Keli Olijnik meč je završio sa 16 poena.