02.03.2024.

11:38

Foto: AP/Photo

Sport

Nekadašnja zvezda NBA: Liga nam propada zbog Jokića i Dončića!

Popularni "agent 0" se po završetku karijere upustio u sve popularnije gostovanje na podkastima, a čak ima i svoj pod nazivom "No čil Gil".

Ovdašnjoj javnosti poznat je zbog nazivanja Nikole Jokića dosadnim, a i ovoga puta je as Denvera bio "na nišanu".

Informer

Gilbert Arenas

U svom podkastu "No čil Gil", Arenas je izjavio da je NBA liga izgubila svoj identitet i postala slabija kako bi se olakšalo sve većem broju Evropljana, kao i da je uspeh Dončića i Jokića posledica toga.

- U NBA više nema agresivne košarke kako bi se liga otvorila prema Evroligi. Kada su Evropljani počeli da dolaze, liga je bila previše teška i prežestoka za njih. Na kraju su omekšali pravila kako bi se otvorili prema inostranim igračima. Nisu omekšali pravila za Amerikance već samo za one što dolaze iz Evrope. Šta mislite zašto govore da će Evropljani predvoditi ligu za pet godina? Više trojki, dodavanja, to nije naša liga, ovo nije američki stil, to je evropski stil igre - rekao je trostruki učesnik Ol stara.

Informer

Smeta mu dominiranje Dončića i Jokića ligom

On smatra da se pravila prilagođavaju pridošlicama kako bi se tržište proširilo na Stari kontinent. Arenas ističe da je glavna odlika igrača iz Evrope šut za tri poena i da su upravo oni odgovorni za porast popularnosti tog šuta u najjačoj košarkaškoj ligi sveta.

Ovo je liga trojkaša jer kopiraju evropski stil igre. Žele što više ovih klinaca iz Evrope kako bi mogli da prošire posao. Kako će NBA učiniti globalnim brendom ako je za Evropljane liga fizički prežestoka? Morali su naći način kako da im omoguće dolazak u ligu. Uveli su više šutiranja kako bi takvi igrači mogli da prežive - objasnio je nekadašnji plejmejker.