14.03.2024.

03:17

Foto: Tanjug/AP

Sport

Jokić štedeo municiju, Denver savladao Majami!

Nastavili su Nagetsi sa sjajnim igrama koje su počele posle Ol-star vikenda. Od tada su ostvarili 10 pobeda i samo jedan poraz. Misija odbrane titule za sada ide u sjajnom pravcu, nema tim iz Kolorada nameru da stane. Protivnički timovi padaju redom, jedino je Finiks uspeo da odoli i to posle odigranog produžetka.

Gostovanje u Floridi protiv protiv trostrukog NBA šampiona prošlo je po planu. Najbitnije od svega je što je ostatak ekipe bio sjajnoj formi u meču kada se lider tima Nikola Jokić nije toliko isticao. Od samog starta bili su bolji, ipak u trečoj četvrtini domaća ekipa je bila u dobrom ritmu, ali u poslednjoj deonici bilo je jasno da nemaju snagu za preokret.

Informer

Dvostruki MVP najjačeg šampionata na svetu večeras je "štedeo municiju". Na parketu je proveo 38 minuta. Za to vreme je zabeležio dabl-dabl učinak sa 12 poena i 14 skokova. Uz to je imao šest asistencija i jednu ukradenu loptu.

Zanimljivo je da večeras nije pokušavao sa šutevima za tri poena, dok je iz igre imao pet od osam ubačenih šuteva. Dva puta je pogodio sa slobodnih bacanja, a samo je jednom promašio sa linije penala.

Najefikasniji je bio Majkl Porter koji je postigao 25 poena za  33 minuta na parketu. Eron Gordon je meč završio sa 17 poena, dok je Džamal Marej ubacio 14 koševa. Ostali igrači nisu bili dvocifreni na ovom susretu.

Majami je predvodio centar Bam Adebajo sa  dabl-dabl učinkom sastavljenim od 17 poena i 13 skokova. Džimi Batler je ubacio 15, a Teri Rozijer je postigao poen manje od njega.

Reprezentativac Srbije Nikola Jović je za 16 minuta postigao tri poena uz po jedan skok, asistenciju i ukradenu loptu.

Majamiju je ovo četvrti poraz u nizu, vidljivo je da nisu u dobroj formi, moraće izabranici Erika Spoelstre da se uozbilji ukoliko žele da se ozbiljno na njih računa u plej-ofu.

Denver naredni meč igra u noći između petka i subote protiv San Antonia na gostujućem terenu. Jović i družina će u to vreme biti u Detroitu gde će odmeriti snagu s Pistonsima. U pitanju je jedan od lošijih tmova ove sezone, tako da je to idelana prilika da se poprave rezultati.