15.03.2024.

19:28

Foto: EPA Images

Sport

Na Zapadu ništa novo! Jokić i dalje ubedljivo vodi

NBA liga je kao i svakog petka objavila presek stanja u trci za priznanje najboljeg košarkaša lige, a centar Denver Nagetsa i dalje je vodeći i nema sumnje da će tako i osatati. 

Naime, Jokić je već nedeljama prvi na listi za MVP nagradu. Momak iz Sombora u proseku ove sezone beleži 26 poena, 12, 3 skoka i 9,2 asistencije po meču.

Iza Jokića je i dalje Šaj Gildžus-Aleksander iz Oklahome, dok je trenutno treći zvezda Milvokija Janis Adetokumbo. jedina rokada u odnosu na prošlu nedelju desila se na poziciji četiri i pet. Košarkaš Dalasa Luka Dončić je prestigao igrača Bostona Džejsona Tejtuma. 

Pored pomenute petorice u prvih deset su i dalje Domantas Sabonis iz Sakramenta, Kavaj Lenard (Los Anđeles Klipersi), zvezda Finiksa Kevin Durent, Entoni Dejvis iz Los Anđeles Lejkersa i Devin Buker (Finiks).

I dok Jokić čeka odluku hoće li i treći put u karijeri poneti laskavo priznanje, on sa Denverom suvereno korača ka odbrani titule, a u pauzi između mečeva i stigne da se opusti i provede u kafani uz rakiju.