17.03.2024.

23:01

Foto: Tanjug/AP

Sport

Udario Jokić na Dončića, Denver na Dalas! Svet video spektakl, a na kraju - šok! (VIDEO)

Fantastična utakmica viđena je u Dalasu, gde je na kraju više sreće imala domaća ekipa i pogotkom Kajrija Irvinga i to preko Nikole Jokića uz zvuk sirene srušila aktuelnog šampiona NBA lige. 

Maveriksi su se tako revanširali Nagetsima za ovosezonska dva poraza. 

Pravi spektakl priredili su Dalas i Denver u Teksasu, ekipe su se konstantno smenjivale u vođstvu, niko nije uspeo da stvori osetniju prednost, sve do poslednje četvrtine. Tada je Dalas predvođen Lukom Dončićem pobegao na dvocifrenu prednost (98:85) i činilo se da će lako stići do trijumfa.

Ipak, ekipa Majkla Melouna nebrojno puta do sada pokazala da ih nikad ne treba otpisati. Aktuelni šampion je ubacio u šestu brzinu i istopio prednost rivala, a onda i trojkom Džamala Mareja na 27 sekundi do kraja stigao do vođstva - 105:102. Uzvratio je na drugoj strani Dončić i doneo poravnanje svojoj ekipi.

Informer

Dončić i Jokić

Imao je Denver još jednu šansu za pobedu, ali je Marej promašio šut sa distance na manje od tri sekunde do kraja. Dalas je tada izveo mat u dva poteza. Kleber je ubacio loptu sa strane do Irvinga, koga je u stopu pratio Jokić, a on je i pored srpskog košarkaša uspeo da se poludistance pogodi uz zvuk sirene za ludnicu u Dalasu.

Informer

 

Jokić je večeras pružio poenterski slabiju partiju nego što se to od njega očekivalo. Somborac je stigao do novog dabl-dabl učinka, ali sa samo 16 postignutih poena i uz 11 skokova i sedam asistencija. U ekipi Denvera najbolji su bili Marej sa 23 i Majkl Porter Džunior sa 20 poena. 

Na drugoj strani je maestralan je bio Dončić sa čak 37 poena i devet skokova, dok je heroj Irving meč završio sa 24, uz devet asistencija i sedam skokova.