27.03.2024.

05:39

Foto: Tanjug/AP Photo

Sport

Doktooor! Ameri očima ne veruju, Jokić ovim potezom zbunio sve u NBA! (VIDEO)

Jedan detalj je Amerikancima posebno privukao pažnju. "Izmišlja" nove stvari koje niko drugi u NBA ligi ne koristi. Jokić ponekad namerno promašuje šuteve iz igre. Ako se pitate zašto bi to neko radio, pa zbog toga da bi sebi stvorio bolju poziciju za koš. Statistika ga nikada nije zanimala, kao većinu NBA zvezda, našem asu na prvom mestu je ekipa i tim.

Jokić ovo radi kada protivničke ekipe na njega stave nižeg košarkaša, pa onda samo baci loptu ka košu, a potom pokupi ofanzivni skok i iz lakše pozicije postigne poene. Primetio je to i Harison Vind, novinar koji prati Denver. Fizički je Jokić dominantniji od svojih čuvara koji ne  mogu da mu pariraju u skoku. Protiv Memfisa je na ovaj način izbegava i da mu sudije sviraju ofanzivni faul dok se pozicionira pod košem.

Informer

"Menja igru pred našim očima. Definitivno je jedan od najboljih košarkaša ikada", komentar je jednog navijača na društvenoj mreži "Iks".

Informer

I Lebron Džejsm je pre nekoliko dana priznao je Srbin je jedan od najvećih genija u istoriji košarke.

- Najbolje četiri ekipe obično će biti timovi sa najboljim igračima i najboljim trenerima. Ono što će ih razlikovati je košarkaška inteligencija. Postoje trenuci u igri kada trener ne može da vas pripremi, snimak ne može da vas pripremi, istorija igre ne može da vas pripremi. Morate imati košarkašku inteligenciju da odmah napravite prilagođavanje. Ako nemate taj nivo mentalnog sklopa i kapaciteta onda je tu tim poput Denvera koji ima jednog od najvećih košarkaških genija koje smo ikada videli u Nikoli Jokiću ili Golden Stejt sa Drejmondom, Stefom... Bilo koji moj tim, tim kada smo osvojili 2020. bili smo Rondo i ja na terenu. Mislim da te stvari pomažu. Kada je Golden Stejt pobedio Boston u finalu sve se svelo na IQ. Boston je bio talentovaniji, ali se sve svelo na inteligenciju - rekao je Lebron.