01.04.2024.

17:00

Foto: profimedia

Sport

Jokić posle maestralne partije: Smetala mi je povreda, ali navikao sam!

Nikola Jokić je na ovom meču upisao 23. tripl-dabl ove sezone, a 128. u karijeri, pošto je utakmicu završio sa 26 poena, 18 skokova i 16 asistencija.

Ono što je iskusnom centru privuklo pažnju i sa čim je počeo konferenciju za medije bio je plasman univerziteta Severne Karoline na fajnal-for NCAA, prvi put još od 1983. godine, kao i učinak njihovog košarkaša Di-Džej Barnsa.

- Zadivljujuće. Oni po prognozama nisu trebali ni da prođu turnir, zar ne? Di-Džej je veoma vešt. Posebno što je levoruk. Čini se da saigrači vole da igraju s njim, mora da je dobar momak - rekao je Jokić.

Somborac je bio zadovoljan zbog sjajne partije celog tima protiv Kavalirsa.

- Šutirali smo mnogo, pogodili smo čak 21 trojku. Na poslednje dve utakmice pre ove nismo dali ni dve od 21. Stvarali smo prilike za otvoren šut, to je bilo ključno u igri - naglasio je Jokić, pa objasnio šta je bio ključ trijumfa.

- Budi pametan i ne žuri. Oni su jako dobri na blokiranju šuteva, treba sačekati da im odbrana kolapsira. Dakle, treba biti strpljiv.

Informer

Nikola Jokić

Našeg reprezentativca povreda ručnog zgloba muči već duži period, ali ga nije sprečila da još jednom ostvari neverovatan učinak.

- Ne znam da li je odmor to što će mi pomoći. Po mom mišljenju, ovo je povreda uz koju mogu da igram, pa ne znam šta je dobar odgovor. Osećam je, ali mogu da igram, nekad mi pomalo smeta, ali sam i navikao na to - objasnio je Jokić.

Nakon dva poraza Denver je uspeo da trijumfuje, pa su ga novinari pitali u čemu je sada bila razlika.

- Dešava se, porazi su deo karijere, košarke, igre... Mislim da sam i sada igrao kao i prošli meč. Možda, ako vidim nešto, glasniji sam na terenu. Ponekad mi je potreban podsetnik da više šutiram, kao i svakome. Možda je to zato što smo mi kao tim nesebični, pa više želite da dodate, ali svakako treba i da se šutira. To je prava igra - zaključio je Jokić.