02.04.2024.

13:22

Foto: EPA

Sport

U kontaktu sam sa Pešićem i saigračima! Bogdan najavio spektakl sa Amerima

Kapiten Srbije je predvodio Hokse protiv Čikaga (113:101). Bio je najrapsoloženiji u svom timu, postigao je 20 poena, a imao je i četiri skoka i šest asistencija, promašio je samo jedan šut iz igre, od sedam pokušaja.

Posle utakmice je za RTS pričao o Olimpijskim igrama. Naše reprezentativce u Parizu u grupi čeka duel sa Sjedinjenim Američkim Državama, koji je zakazan za 28. jul, kao i s Južnim Sudanom i kvalifikantom.

- Očekujem spektakl. Međutim, taj susret je još daleko, ja sam glavom ovde i trudim se da na što bolji način privedem sezonu kraju. U kontaktu sam sa Pešićem i saigračima i kada se završi sezona fokusiraćemo se na reprezentaciju - izjavio je košarkaš Atlante.

Informer

Što se tiče utakmice, pobeda protiv Bulsa bila je peta na poslednjih šest utakmica Atlante.

 - Drago mi je da smo pobedili i da sam odigrao dobar meč. Trudimo se da igramo dobro, svaki meč nam je bitan i pruža novu priliku za dokazivanje. Trenutno teško možemo da ispadnemo iz plej-ina, ali bismo mogli da dođemo do devete pozicije. 

Informer

Bogdanović ove sezone prosečno beleži 17 poena po meču.

- Nadam se da ovo neće biti moja najbolja sezona i da ću nastaviti da napredujem. Mada, draža mi je sezona kada smo igrali finale konferencije, pre svega zbog većeg broja pobeda i uspeha ekipe, a i tada mi je poenterski učinak bio sličan - dodao je Bogdanović.

Meč sa Bulsima obeležio je i sukob Bogdanovića i trenera Hoksa Kvina Snajdera.  Bogdanović je prvo bacio flašicu vode tokom tajm-auta pre nego što se treneru uneo u lice, vičući i upirući prstom. Delovalo je kao da će da se potuku, ali su Bogdana smirili saigrači. Na sreću, trener nije zlopamtilo, Snajder je nekoliko minuta kasnije prišao Bogdanoviću, rukovali se se i pomirili uz zagrljaj. 

- Kvin je moj čovek, podržavao me je i gurao tokom čitave godine. Imamo te male rasprave što je normalno. Dešava se često da uđemo u raspravu, ali je to normalno jer znači da je obojici stalo. Svima nam je stalo do timskog uspeha - rekao je posle utakmice Bogdan.