08.04.2024.

08:32

Foto: profimedia

Sport

Egzum trojkom odveo meč u produžetak, a onda su Luka i Kajri preuzeli kontrolu!

U regularnom toku gledali smo pravi košarkaški rat, činilo se kako će Hjustonu pripasti ovaj teksaški obračun, ali tada je bivši igrač Partizana Dante Ezgum ubacio trojku i odveo meč u produžetke.

Zanimljivo je da su gosti promašili dva slobodna bacanja, a onda je Australijanac sjajno iskoristio situaciju. Hladnokrvno je postupio i pogodio veoma bitan šut za svoj tim.

Onda je usledila je sjajna košarkaška predstava čiji su glavni akteri bili Luka Dončić i Kajri Irving. Slovenački reprezentativac je produžetak odigrao s krvavim kolenima, ali ni to ga nije sprečilo da doprinese pobedi ekipe, dok je nekadašnji prvi pik na draftu pružio jednu od svojih boljih partija u poslednje vreme.

Kajri Irving je meč završio sa 48 poena, osam skokova i dve asistencije, a Luka Dončić sa 37 poena, 12 skokova i devet asistencija. Dante Ezgum je ubacio 14 poena, uz devet skokova i dve asistencije.

Što se tiče Hjustona, Dilo Bruks je ubacio 29 poena, pratio ga Fred Vanvlit sa 24, dok je  Džejlin Grin zabeležio 21 poen.