08.04.2024.

10:00

Foto: profimedia

Sport

Egzum im otvorio oči: Ameri dobri ste, ali Srbija... To je sasvim druga priča! Tamo je divlje!

Reprezentativac Australije je prošle sezone bio igrač Partizana, tako da je iskusio sve čari navijanja u našoj zemlji. 

Egzum je bio jedan od heroja pobede u teksaškom obračunu, a njegova trojka je donela produžetke Maveriksima. Nakon meča se zahvalio publici na podršci, ali onda je dodao da atmosfera ne može da se poredi s mečevima u Srbiji.

- Srbija je sasvim drugačija priča. Bez kritika na račun Dalasa, i oni su super, ali u Srbiji je drugačije. Pevanje i slavlje. Oni imaju ljude koji samo vode navijanje i ne gledaju utakmicu, jer se staraju da svi pevaju. Danas je bilo glasno, ali je Srbija potpuno nešto drugo -  rekao je Egzum.

Informer

Zatim je pričao o "večitom derbiju" i kako izgleda igrati na gostujućem terenu protiv Crvene zvezde.

- Kad igrate za Partizan i uđete u Zvezdinu halu 'Pionir', to je mnogo teško. Igrali smo seriju od pet utakmica, dve kod njih, zaista je teška atmosfera. Kao da su i navijači bili na terenu sa njima. Mislim da atmosfera u plej-ofu ne može tome da se približi, ali to u Srbiji me je definitivno dobro spremilo - podvukao je on.

Nekadašnji peti pik na NBA draftu je odigrao fenomenalan meč protiv Roketsa. Postigao je 14 poena, uz devet skokova i dve asistencije. Od njega su bili efikasniji samo Kajri Irving sa  48 poena i Luka Dončić koji je ubacio 37 poena.

Dalas se trenutno nalazi na četvrtom mestu zapadne divizije, tako da ćemo ih gledati u plej-ofu, što prošle sezone nije bio slučaj.