09.04.2024.

13:32

Foto: Tanjug/AP

Sport

Sada je i zvanično! Sudije oštetile Jovićev Majami!

Naime, ustanovljeno je da su arbitri napravili dva propusta u poslednja dva minuta utakmice. Tačnije, doneli su jednu pogrešnu odluku i propustili da dosude jedan prekršaj nad igračem Majamija. Na 55 sekundi pre kraja, nije sankcionisan prekršaj Ti Džeja Mekonela nad Tajlerom Hirom, prilikom šuta za tri poena. S obzirom na to da bek tima sa Floride ove sezone sa penala šutira sa odličnih 83 posto uspešnosti, jasno je da je gostujuća ekipa oštećena u toj situaciji.

Drugi propust načinio je arbitar Marat Kogut na 17 sekundi pre kraja kada je dosudio faul Bemu Adebaju nad centrom Pejsersa Majlsom Tarnerom, iako je naknadnom analizom utvrđeno da su centar Majamija i njegov saigrač Tajler Hiro oduzeli protivniku čistu loptu. Tarner je bio nepogrešiv sa linije za slobodna bacanja i doneo je svom timu nedostižnu prednost - 115:111.

Ishod ove utakmice imaće značajan uticaj na rasplet borbe za plasman u doigravanje na Istoku, pa su i pomenute greške arbitara dobile na značaju. Indijana se trijumfom učvrstila na šestom mestu (45-34) koje direktno vodi u plej-of, dok je prošlogodišnji finalista pao na osmu poziciju (43-35) i gotovo izvesno će morati da igra plej-in.

Informer

 

Podsećamo, Nikola Jović je u tom meču bio starter i odigrao je jednu od najboljih utakmica u dresu Hita ove sezone, ali to nažalost nije bilo dovoljno za trijumf njegovog tima.