10.04.2024.

18:53

Foto: AP/Photo

Sport

Sjajna vest za Jokića i Denver! Minesota na derbiju bez najboljeg igrača!

Igraju Denver Nagetsi predvođeni Nikolom Jokićem sjajno tokom čitave sezone. Ne kriju u Koloradu da je cilj odbrana šampionskog prstena, a jedan od ključnih duela na tom putu igraju večeras. Četa Majkla Melouna u svom "Bol centru" dočekuje direktnog rivala za prvo mesto na Zapadu - Minesotu. 

Meč je na programu u noći između srede i četvrtka, a posao Denvera biće značajno olakšan javlja Adrijan Vojnarovski. Poznati NBA insajder prenosi da u sastavu Timbervulfsa neće biti Karl Entoni Taunsa koji se još uvek nije dovoljno oporavio od povrede meniskusa. 

Entoni Tauns van parketa je od početka marta, nadali su se u Minesoti da će se snažni centar vratiti na parket za derbi protiv Denvera, ali - neće. Vojnarovski prenosi da je medicinski tim savetovao reprezentativcu Dominikane da propusti gostovanje Nagetsima kako bi se što bolje oporavio za plej-of NBA lige. 

Nagetsi i Minesota meč 80. kola regularnog dela sezone dočekuju na deobi prvog mesta sa po 55 pobeda i 24 poraza. U slučaju trijumfa, Jokićev Denver osamio bi se na čeli tabele i tako imao otvoren put ka prednosti domaćeg terena kroz čitav plej-of. Kolorado se prošle sezone pokazao kao neosvojiva tvrđava kroz čitavo doigravanje zbog čega bi večerašnja pobeda mogla da bude ključna za rasplet čitave sezone u NBA ligi. 

Informer

 

Ipak, verovatno ni Denver večeras neće biti kompletan. Eron Gordon ima problema sa povredom stopala zbog čega je propustio duele sa Atlantom i Jutom. Nadaju se u taboru Nagetsa da će se američki reprezentativac oporaviti i biti u stanju da pomogne ekipi protiv Minesote.