11.04.2024.

14:51

Foto: EPA Images

Sport

NBA zvezda očajava: Moram da dobijem bubreg, inače ću umreti

On je 2022. godine otkrio da mu bubrezi otkazuju i od tada mu se zdravlje pogoršalo. Trenutno živi tako što tri puta nedeljno ide na dijalizu, mada se nada da će naći donora koji će mu olakšati život. 

Informer

 

- Znam da mi nije mnogo ostalo ako ne dobijem novi bubreg. Neću još dugo poživeti. Zato svaki trenutak koristim koliko mogu. Nečije telo odbija dijalizu. Hvala Bogu moje ne odbija i mogu da živim. Da ne idem na dijalizu ne bih preživeo više od nedelju ili dve. Ozbiljno je, ne smem da je propustim nijedan dan. Idem tri dana nedeljno po četiri sata. Očiste mi krv i izvade sve toksine. Mnogo mi pomažu, jer tako preživljavam - poručio je Robinson. 

Onog trenutka kad se razboleo, shvatio je da želi da provodi vreme najkvalitetnije što može. Iz tog razloga uglavnom je sa suprugom i decom i bavi se hobijima. 

Informer

 

- Dijaliza mi pomaže i sada samo uživam u trenucima u kojima sam zdrav. Izlazim sa decom, porodicom, igram košarku, sve stvari koje volim. Pokušavam da ostanem normalan - zaključio je Robinson. 

Nejt je u NBA ligi nastupao 11 godina i promenio je osam klubova: Njujork, Boston, Oklahomu, Golden Stejt, Čikago, Denver, Kliperse i Nju Orleans. Za to vreme postigao je 6807 poena. Tri puta je bio pobednik u zakucavanjima u čuvenom Ol-star vikendu.