15.04.2024.

12:25

Foto: Tanjug

Sport

Amerikanci ovo još nisu videli! Jokić uradio što niko nikad nije

Brojke najboljeg košarkaša Denvera posle prvog dela sezone su neverovatne. Nagetsi su pred plej-of drugi na Zapadu, u poslednjem meču su savladali Memfis (126:111). Naš centar je odigrao 79 utakmica i najbolji je pojedinac regularnog dela sezone.

Postao je prvi igrač u istoriji koji je uspeo da ligaški deo sezone završi u Top 10 u četiri najvažnije statističke kategorije. Nikola je sa 708 proigravanja drugi najbolji asistent lige, ima  976 uhvaćenih lopti i po tome je treći najbolji skakač, sa 2,085 ubačenih poena peti je na listi najboljih strelaca, dok je sa 108 oduzetih lopti osmi najbolji kradljivac lige. 
 

Jokić je bio blizu tripl-dabl proseka sa 26,4 poena, 12,4 skokova i devet asistencija po meču, uz 1,4 ukradenih lopti, brojke koje raduju sve navijače Nagetsa pred plej-of. Denver u nastavku borbe za odbranu titule čeka pobednika plej-in duela između Los Anđeles Lejkersa i Nju Orleans Pelikansa. Našeg asa ne zanima mnogo ime narednog rivala, želi da se odmori, uživa sa porodicom, a potom spremi sa ekipom za plej-of.

- Mislim da je svaki tim na Zapadu zaista dobar. Stvarno nije ni važno. Ono što je potrebno je da se mi koncentrišemo na sebe. Čak i u životu pokušavate da se isključivo koncentrišete na sebe, ne na sve ostale - kazao je srpski centar.