15.04.2024.

22:50

Foto: profimedia

Sport

Najava za treću MVP titulu! Jokić najbolji na Zapadu u protekloj nedelji

Centar Denver Nagetsa proglašen je za najkorisnije igrača Zapadne konferencije u poslednjoj nedelji ligaškog dela sezone u najjačem šampionata. Zanimljivo, Jokiću je ovo tek drugi put ove sezone da je izabran za najboljeg igrača nedelje, a ukupno 14 puta u karijeri. 

Momak iz Sombora je predvodio svoju ekipu protekle nedelje do tri pobede u četiri odigrana meča, čime su obezbedili drugo mesto na Zapadu pred plej-of. Aktuelni šampion protekle nedelje je tako bio bolji od Jute, Minesote i Memfisa, dok je neočekivano poražen od San Antonija, pretposlednjeg tima Zapadne konferencije. 

Dvostruki MVP je pomenute četiri utakmice u proseku beležio 26,5 poena, 11,5 skokova uz 68,8 odsto šuta iz igre.

Jokić je iza sebe ostavio Bredlija Bila iz Finiksa, pleja Los Anđeles Klipersa Šaja Gildžesa-Aleksandera, legendarnog Lebrona Džejmsa,  prvu Zvezdu Portalnda Si Džeja Mekaluma i saigrača Džamala Mareja.

U Istočnoj konferenciji titulu najboljeg igrača u protekloj nedelji dobio je košarkaš Njujork Niksa Džejlen Branson. Niksi su pod njegovim vođstvom ostvarili sve četiri pobede u nedelji i završili kao drugi u svojoj konferenciji. Branson je u proseku imao učinak od 38,5 poena i 7,5 asistencija, uz 50 posto šuta.