15.04.2024.

23:39

Foto: EPAiamges

Sport

U NBA ligi na rasporedu 82 utakmice, Badi Hild odigrao 84! Košarkaš Filadelfije postigao jedinstven rekord!

Sve je manji broj igrača u NBA ligi koji uspevaju da odigraju svaki meč tokom regularnog dela sezone. Ogroman uspeo poslednjih godina postala je cifra od 82 nastupa tokom jedne takmičarske godine, a Badi Hild rešio je da ove sezone pomeri granice. 

Reprezentativac Bahama i as Filadelfije ove sezone odigrao je 84 utakmice tokom regularnog dela takmičenja iako je prema kalendaru na programu samo 82 meča. Razlog leži u činjenici da je Badi Hild krajem februara trejdovan iz Indijane u Filadelfiju, te da su ga u Seventisiksersima čekala dva kola koja je u taboru Pejsersa već odigrao. 

Informer

 

Badi Hild je postao tek 43. igrač u istoriji NBA lige koji je odigrao najmanje 83 utakmica tokom jedne sezone. Ipak, sjajni šuter prvi je od 2005. godine koji je uspeo tako nešto. 

- Kažu da sam od čovek od čelika. Blagosloven sam, vodim računa o svom temu i nadam se da ću isto uspeti da uradim i naredne godine. To mi je uvek cilj, da igram što više. Čak i kada su me trejdovali bio sam besan jer sam morao da propustim utakmicu, jednostavno - volim da igram košarku - rekao je Badi Hild. 

Hild je ove sezone prosečno beležio 12,1 poen po meču, a biće važan adut Filadelfiji u plej-ofu NBA lige.