17.04.2024.

13:44

Foto: profimedia

Sport

Isplivali glasovi za MVP nagradu! Jokić ubedljivo prvi, dežurni hejteri protiv njega!

Isplivalo je već prvih 17 glasova predstavnika medija, a od 17 glasova, srpski centar je dobio čak 14. Dva glasa dobio je Šej Gildžus Aleksander, a jedan Luka Dončić.

Ako se po jutru dan poznaje, nema sumnje da će Srbin po treći put u karijeri biti dobitnik ovog prestižnog priznanja.

On je statistički ubedljivo najkorisniji igrač, a i kladioničarski bukmejkeri su ubeđeni da će biti najkorisnij igrač šampionata.

Zanimljivo je da su za Gildžus-Aleksandera glasali Stiven A. Smit i Kendrik Perkins, kao predstavnici ESPN-a. Nijedan od ove dvojice nije nikada bio naklonjen Srbinu.

Stivern A. Smit u martu kada je Dalas savladao Denver, nije pravilno napisao prezime našaeg asa.

"Ovo je Kajri Irving. Flouter levom rukom – preko Jovića, sa linije slobodnih bacanja – u poslednjim trenucima za pobedu Dalasa protiv Denvera. I to... nakon što je Luka Dončić izjednačio sa dalekometnom trojkom. Ovo je posebno... upravo zbog toga treba da navijamo da Meveriksi stignu daleko u plej-ofu. Znam da ja navijam za to", napisao je Smit.

Što se tiče Perkinsa, on je takođe više puta isticao da mu Jokić nije prvi pik za MVP-a tekuće sezone.

- Nikola Jokić, Luka Dončić i Džejlen Branson, svi zaslužuju MVP titulu, ali Šaj je vodio drugi najmlađi tim u ligi do najboljeg rezultata, ekipe koja je razbila na Zapadu dok je uspeo da postigne brojke koje su Majkl Džordan i Stef imali tokom svojih MVP sezona. to je razlog što je on MVP lige. To je takođe razlog zašto sam glas dao Šaju! Udrite paljbu po meni - rekao je nedavno čovek koji je kao igrač Bostona 2008. godine osvojio NBA ligu.