21.04.2024.

11:45

Foto: profimedia

Sport

Ameri zatečeni reakcijom Srbina! Novinar preterao, Jokić ga odmah ispravio

 

Srpski centar je vodio Denver do pobede u prvom meči plej-ofa NBA lige protiv LA Lejkersa sa 114:103. Najbolji igrač NBA lige bio je nerešiva enigma za "jezerdžije", utakmicu je završio sa 32 poena, 12 skokova, sedam asistencija i dve ukradene lopte. Čak je Srbin i nekoliko puta zakucao što ne viđamo često, jednom i preko Lebrona Džejmsa, o čemu bruji Amerika. Prethodne sezone je zakucao 29 puta, a sad protiv Lejkersa čak tri puta. Međutim, jedan novinar je malo preterao, pa ga je Nikola odmah ispravio.

Zakucao preko Lebrona

- Četiri zakucavanja? Nećemo taj jedan računati, samo su tri. Ne računam onaj kad sam ukrao loptu i položio u koš. To nije bilo zakucavanje - ispravio je Jokić novinara i nasmejao se, dok su Amerikanci bili zatečeni, malo bi koji košarkaš ovo uradio, ali naš as ne želi da kiti statistiku. 

Posle pobede i još jedne sjajne partije, srpski as nije želeo da on bude u centru pažnje, nego tim.  

- Poveli su u prvoj četvrtini, bili smo u minusu tri poena na poluvremenu. Mislim da je naša odbrana u drugom poluvremenu bila neverovatna. Tako treba da igramo ako želimo nešto da postignemo. Ja samo pokušavam da pročitam igru. Ne forsiram je. Pokušavam da pronađem otvorenog igrača i da verujem u dodavanje, verujem u saigrače - jasan ne bio Nikola Jokić posle prve pobede u plej-of seriji. 

Informer

Dok NBA liga priča o njemu, Nikola u fokus stavlja saigrače. 

- Imamo sjajne odbrambene igrače kao što su Gordon i Poup. Ostali momci samo prate energiju. Oni su sjajni u sitnim detaljima igre, kao na primer, kada je Poup blokirao Dejvisa dva ili tri minuta pre kraja utakmice. To je mali detalj koji mnogo znači - istakao je Jokić.

Jokić kao Gru

Prokomentarisao je Nikola Jokić neobičan stajling pred meč, kada se obukao kao Gru iz filma "Grozan ja" (Despicable Me).

- Zašto sam bio kao Gru? Volim tog tipa i taj crtani film, zašto se ne zabaviti malo.

Informer

Pričao je naš košarkaš i o Majklu Porter Džunioru. Njegov brat Kouben završio u zatvoru jer je ubio  ženu automobilom, dok je Džontej izbačen iz košarke zbog klađenja:

- Teško je za njega, kada si na terenu ne misliš o tome, zato je košarka važna. Ne misliš ni o čemu drugom. Naravno, pre i posle nije lako. Svi smo uz njega i porodica je na prvom mestu, ali i mi smo neka porodica. Nadam se da će pronaći mir i da će biti dobro mentalno.