24.04.2024.

15:00

Foto: Tanjug/AP Photo

Sport

NBA liga priznala! Lejkersi oštećeni protiv Denvera

Ekipa iz Kolorada je pogotkom Džamala Mareja uz zvuk sirene u poslednjoj sekundi  meča došla do trijumfa nad timom iz Kalifornije 101:99, ali se nakon toga digla velika "prašina" zbog suđenja tokom utakmice.

Naime, navijači ali i mnogi igrači Lejkersa bunili su se zbog pojedinih odluka glavnog arbitra, a na kraju se ispostavilo i da su bili u pravu. Najelitnija košarkaška liga procenila je da su sudije napravile dve greške i da je to značajno uticalo na sam tok meča. 

Posebno nezadovoljstvo posle susreta pokazao je Lebron Džejms, koji je praktično poludeo dok je tražio faul nad Dianđelom Raselom, ali se u izveštaju o poslednja dva minuta utakmice navodi da sudije nisu pogrešile.

Ipak, preciznom analizom utvrđeno je da su Lejkersi izgubili priliku za još jedan napad kada srpskom centru Nikoli Jokiću nije suđeno tri sekunde u defanzivi.

Nakon dva trijumfa Denvera na domaćem terenu ekipa gostuje u Los Anđelesu, a treći međusobni duel je na programu u petak ujutru od četiri sata po našem vremenu.