26.04.2024.

06:35

Foto: profimedia

Sport

Ludnica u LA! Brutalni Jokić režirao totalni preokret i bacio kralja na kolena! (VIDEO)

Au, kakav meč! Fenomenalna košarkaška predstava viđena je u Los Anđelesu, a iako se nakon prvog poluvremena činilo da će domaćin uspeti da upiše prvu pobedu, srpski as i njegovi saigrači potrudili su se da šokiraju i rastuže navijače Lejkersa!

Fenomenalni Nikola Jokić postigao je 24 poena, upisao 15 skokova, a samo jedna asistencija mu je bila neophodna da zabeleži novi tripl-dabl.

Verovali ili ne, niti jednom u prve dve deonice Denver vodio portiv raspoloženog Entoni Dejvisa i drugrara! 

Krenuli su silovito igrači iz Los Anđelesa, odmah napravili seriju 8:0 i nisu dopuštali rivalu da im se približi na manje od četiri poena razlike.

Informer

Vodili su u dva navrata sa deset razlike u prvoj deonici (27:17,33:23), da bi u drugoj najubedljivije vođstvo imali  pri rezultatu 37:25. Ipak, okončan je prvi deo susreta sa 53:49, a izabranici Majkla Melouna razgoropadili su se u nastavku i dokazali da nisu slučajno aktuelni šampioni najjače košarkaške lige na svetu!

Informer

Prvo izjednačenje na susretu viđeno je u trećoj četvrtini, kada je na semaforu stajalo 55:55, a već u sledećem napadu poveli su gosti (55:58). Vraćali su se Lebron i ekipa nekoliko puta, ali su Nagetsi predvođeni sjajnim Gordonom stigli do osetnih 12 poena viška (69:81) i bilo je jasno da se momci u žutom neće dobro provesti. 

Bila je to neverovatno dobra četvrtina Nagetsa, koju su dobili 34:22.

Da neće biti ništa od osvete Lejkersa 11. put u nizu bilo je jasno već tada! Do kraja, Denver je nastavio sa odličnom igrom, pa je na pet minuta do kraja imao prednost od 12 poena (81:93), a na kraju su rutinski obezbedili novi trijufmf.

Pored našeg Nikole Jokića, u redovima gostiju istakli su se Gordon sa 29 poena i 15 skokova, kao i Džamal Marej koji je upisao 22 poena uz devet asistencija.

Sa druge strane, Entoni Dejvis je bio najefikasniji sa 33 poena i 15 skokova, dok je Lebron Džejms upisao 26 poena, šest skokova i devet asistencija.

Naredni meč i prilika da Denver obezbedi plasman u drugu rundu imaće u noći između subote i nedelje od 2.30.

REZULTATI:

Orlando - Klivlend 121:83

Filadelfija - Njujork Niksi 125:114

Indijana - Milvoki - počinje u 23:30