26.04.2024.

08:25

Foto: Tanjug/AP

Sport

Otkriveno od koje bolesti boluje Embid! Sramnim potezom navukao gnev na sebe (VIDEO)

Problemi za aktuelnog MVP-a najjače košarkaške lige na svetu su počeli tokom utakmice protiv Majamija, ali je on želeo da to ostane anonimno, kako ne bi ometao tim.

Mnogi su se pitali zašto je nosio naočare i da li ima problema sa očima, ali to je zapravo bilo povezano sa Belovom paralizom.

Naime, ona pogađa jednu polovinu mišića lica i može se javiti u bilo kom uzrastu, ali se najčešće javi oko 40. godine života, i kod muškaraca, i kod žena. 

Uzrok Belove paralize nije u potpunosti utvrđen, ali se veruje da je izazva virusna infekcija koja uzrokuje oticanje facijalnog nerva.

No, Embid je uprkos tome što ga je napala retka bolest uspeo da ubaci čak 50 poena u meču sa Njujork Niksima (125:114), ali je ipak jedan nesportski potez bacio ljagu na sve što je učinio! Naime, tokom napada u kome je Ou Džej Anunobi bio u prodoru Džoel  je krenuo da pomogne u odbrani, a onda se sapleo i pao.

Anunobi je to video i dodao pas ka Mičelu Robinsonu, ali dok je Embid bio na podu uhvatio je Robinsona koji je skočio da položi loptu u koš za noge! Jasno je da je mogao ozbiljno da ga povredi i zbog toga je navukao gnev ljubitelja košarke.