26.04.2024.

10:26

Foto: printscreen

Sport

Lebron i Entoni opčinjeni Jokićem i društvom! Oni imaju sve!

Denver je u noći za nama poveo sa 3:0 u plej-ofu NBA lige porotiv tima iz Los Anđelesa (112:105), a na novinarska pitanja nakon meča odgovarali su Lebron i Entoni Dejvis.

Najviše pažnje izazvalo je pitanje upućeno Lebronu, a glasilo je da li je ovaj tim Nagetsa jedan od najboljih protiv kojih je igrao tokom svoje karijere koja traje preko 20 godina?

- Uh, teško mi je da odgovorim na to. Možda ću nekada rangirati timove u mojoj karijeri protiv kojih sam igrao, ali Denver je svakako dobar. Nemaju slabost u napadu, posebno prva postava. Imaju šutere, plejmejkere, igrače koji kupe skokove. Imaju sve. Definitivno su jedan od boljih timova protiv kojih sam igrao u karijeri - rekao je Džejms.

Analizirao je jedan od najboljih košarkaša svih vremena treću utakmicu i veliki preokret Nagetsa.

- Nestalo nam je energije, istrošili smo se u prvom poluvremenu da bismo došli do prednosti. Ipak, moramo da pohvalimo Denver i sve što oni rade. Momci su neverovatni. Pogađaju teške šuteve konstantno.

Imao je "kralj" poruku i za navijače.

- Znate kako, regularna sezona i plej-of su dve potpuno različite stvari. Igra se potpuno promeni, a samim tim moramo i mi da se promenimo. Uspevali smo da pronađemo dobre situacije za šut, ali nismo pogađali i to je to. Moramo to da popravimo.

Nikada se niti jedan tim nije vratio posle zaostatka od 3:0 u plej-of seriji, ali se momci u žutim dresovima nadaju da bi mogli da ispišu istoriju.

- Sledeći poraz za nas znači kraj, ali idemo utakmicu po utakmicu. Razmišljamo da pobedimo sledeći meč, a  ako si u igri, vera postoji i to je to. Samo tako razmišljamo. Pritisak je normalan u ovom delu sezone - kaže Lebron Džejms.

Entoni Dejvis bio je vidno neraspoložen na konferenciji.

- Ne možemo da popravimo prethodnih 11 utakmica, ali možemo narednu. Nije nam fokus na 11 poraza u nizu, sada samo razmišljamo kako da pobedimo jednu utakmicu, pa idemo dalje. Nije bitno koliko zaredom smo izgubili od njih. Moramo da naučimo iz naših propusta i da pokušamo da pobedimo.  - rekao je Dejvis.