26.04.2024.

15:32

Foto: AP/Photo

Sport

Nagrada koja je izmakla Jokiću! Kari ispred srpskog asa!

Laskavo priznanje nosi ime po legendarnom Džeriju Vestu, nekadašnjem košarkašu i treneru Los Anđeles Lejkersa, a dodeljuje se najkorisnijem pojedincu u takozvanom "klač tajmu" (clutch time), odnosno poslednjih pet minuta utakmice kada su rivali unutar pet poena razlike.

Plejmejker "ratnika" Stef Kari dobio je 298 glasova, a iza njega ostali su Demar Derozan (Čikago Bulsi) sa 272, Šaj Gildžus Aleksander (Oklahoma) 160 i Nikola Jokić (Denver) sa 85 glasova.

Informer

Kari i Jokić u okršaju

Jedan od najboljih trojkaša svih vremena zabeležio je u tim trenucima čak 189 poena, dok je bek Bulsa upisao sedam manje - 182.

Zanimljivo je da su oba tima koja predstavljaju lideri ove kategorije ispala u plej-inu i nisu izborili mesto u doigravanju NBA lige, dok su Oklahoma i Denver na dobrom putu da svoje nastupe u plej-ofu nastave i u drugoj rundi.

Informer

Demar Derozan

"Gromovi" trenutno vode sa 2:0 u seriji protiv Nju Orleans Pelikansa i treći meč igraju u noći između subote i nedelje u gradu džeza.

Sa druge strane, tim našeg Nikole Jokića ima prednost od 3:0 u seriji sa Los Anđeles Lejkersima i na dobrom je putu da popularnom "metlom" okonča prvu rundu maksimalnim učinkom.