01.05.2024.

08:34

Foto: AP/Photo

Sport

Amerikanci gledaju brojke i ne veruju svojim očima! Jokiću nema ravnog (VIDEO/FOTO)

Srpski centar, glavna karija Denvera, odigrao je nestvarnu seriju prve runde plej-ofa protiv Los Anđeles Lejkersa. Nagetsi su eliminisali "jezerdžije" sa 4:1 u seriji, a ekipe iz Los Anđelesa je uspela da dođe samo do jednog trijumfa, prvog posle 11 vezanog poraza od ekipe iz Kolorada. 

Jokić je tokom pet mečeva prosečno zabeležio 28,2 poena, 16,1 skok i 9,8 asistencija, a ove brojke su i Amerikance ostavile bez reči. Apsolutni je lider u svim statističkim kategorijama u plej-ofu i nijedan igrač ga nije nadmašio u ovom polju.

Informer

Najbolji je na svetu! Potvrdio je zbog čega je prvi kandidat za naslov MVP-a, a NBA liga uskoro bi trebalo zvanično da obelodani kome će pripasti nagrada, a ako to ne bude Srbin biće prvorazredno iznenađenje. Kada se gleda čitava plej-of karijera, Nikola ima prosek od 27,5 poena uz 12,3 skokova i 7,5 asistencija po meču.

U drugoj rundi srpski košarkaš će igrati protiv Minesote koja je srušila Finiks sa 4-0 u seriji.

- Ne predajemo se. Od kada sam došao ovde, to je tradicija. Gubili smo svaku utakmicu, a na kraju pobeđivali. Znamo šta treba da uradimo, nezgodni smo i znamo šta je cilj - najavio je Jokić polufinale u svom stilu. 

Moraćemo još malo da se strpimo, pošto dobitnik MVP priznanja u NBA ligi neće biti poznat ove sedmice. NBA liga objavila je koje će tri nagrade biti podeljene, a među njima nije MVP priznanje. Konkurenti srpskom centru su još košarkaš Dalasa Luka Dončić i Šej Gildžes Aleksander iz Oklahome.

Ako pobedi, Srbin bi postao deveti igrač sa tri ili više MVP priznanja, pridruživši se tako Karimu Abdulu Džabaru (šest), Majklu Džordanu i Bilu Raselu (pet), Viltu Čemberlenu i Lebronu Džejmsu (četiri), te Mozesu Melonu, Lariju Birdu i Medžiku Džonsonu (tri). S druge strane, Dončić i Gildžes Aleksander bi prvi put u karijeri dobili ovu nagradu.