Autor: Informer.rs

03.05.2024.

07:19

Foto: Tanjug/AP

Sport

Embid je očigledno najgori MVP u istoriji! Filadelfija ispala, Niksi idu na Indijanu!

Elimisana je Filadelfija u prvoj rundi plej-ofa, pa novi reprezentativac Amerike ne može da se pohvali da je zajedno sa svojom "iskukanom" titulom pomogao timu.

Potpuno zasluženo dalje idu Niksi koji su usred Filadelfije trijumfovali 118:115, i slavili 4:2 u seriji. Embid je ipak ovog puta bio najefikasniji pojedinac u svom timu sa 39 poena i 13 skokova, ali to nije bilo dovoljno da se nastavi serija.

Apsolutni heroj pobede Niksa bio je Džejlin Branson sa 41 poenom i 12 asistencija, a igrali su bez povređenog Bojana Bogdanovića.

Verovali ili ne, Embid je jedini MVP u istoriji NBA lige koji još nije igrao ni finale konferencije, pa je očigledno najslabiji najkorisniji igrač koji je dobio prestižno priznanje.

Niksi će za finale Istočne konferencije igrati protiv Indijane, koja je nakon pobede nad Milvokijem 120:98, za takođe 4:2 u seriji, prošla prvu rundu posle čak cele decenije.

Vredi istaći i da je Milvoki bio bez povređenog Janisa Adetokunba. Podsetimo, s druge strane žreba imamo Boston i pobednika serije Klivlend - Orlando, gde je trenutno 3:2.