03.05.2024.

17:49

Foto: tanjug/ap

Sport

Jokić mu došao glave! Trener Lejkersa popio otkaz nakon debakla protiv Denvera!

Drugu godinu zaredom Denver Nagetsi predvođeni Nikolom Jokićem eliminisali su Lejkerse u plej-ofu NBA lige. Velikan iz Los Anđelesa ove sezone je uspeo da izbegne "metlu", ali će čišćenje nakon još jednog slabog rezultata početi u stručnom štabu "jezeraša". 

Kako navode mediji iz Amerike, niko u klubu nije zadovoljan postignutim rezultatom, a ceh novih poraza od Denvera platiće trener - Darvin Hem. Već neko vreme je 50-godišnji stručnjak na ledu u Los Anđelesu, pre svega zbog činjenice da igrači nisu oduševljeni njegovim načinom rada. 

Dok je bilo rezultata - uprava ga je trpela, ali rana eliminacija već na startu plej-ofa prelila je čašu. Navodno, Hem će u narednim danima raskinuti saradnju sa Lejkersima, a šuška se da bi na njegovo mesto mogao da dođe Džej Džej Redik iako od penzionisanja do danas nije imao dodira sa trenerskim poslom. 

Informer

 

Darvin Hem je predvodio Lejkerse od 2022. godine, ali titulu nije uspeo da donese u "grad anđela". Posao na klupi "jezeraša" bio mu je prvi samostalni budući da je pre toga deset godine radio kao pomoćni trener u Milvokiju, Atlanti i Lejkersima. 

Ove sezone je Lejkersima uspeo da donese jedan trofej budući da su Džejms, Dejvis u družina osvojili prvo izdanje NBA Kupa. Novog takmičenja koje se igra u toku sezone, a koje mnogim ekipama nije privuklo veliko interesovanje.