05.05.2024.

21:48

Foto: AP/Photo

Sport

Spektakl u Ohaju pripao domaćima! Klivlend srušio Orlando u "majstorici"

Kada se kaže "sedma utakmica" pomisli se na scene i igru viđenu večeras u "Roket morgidž fildhausu". Uz ispunjene tribine, kao u dane drugog mandata Lebrona Džejmsa, nestvarni Donovan Mičel predvodio je Kavalirse do konačne pobede od 4:3 nad žilavim Orlandom.

Informer

Junak Klivlenda - Donovan Mičel

Gosti sa Floride su na krilima prvog pika sa drafta od pre dve godine, Paola Bankera stigli nadomak duela sa Bostonom u polufinalu Istoka i pokazali da imaju zalog za budućnost.

Momak poreklom iz Italije izjednačio se po mnogim kategorijama sa velikanima "magičnih" - Dvajtom Hauardom i Trejsijem Mekgrejdijem, ali za pobedu u "majstorici" malo je bilo njegovih 36 koševa i 15 skokova, kao i 18 poena prednosti Orlanda u prvom poluvremenu.

Informer

Bankero šutira preko Morisa

Popularni "Spajda" i nekadašnja prva zvezda Jute Džez radio je sve kako bi odložio letnji odmor i umesto u Kankun, torbe spakovao i krenuo u Boston.

Ubacio je 39 poena, uhvatio devet skokova i podelio pet asistencija, ali neki od njegovih pogodaka u ključnim momentima bili su za TV špice.

Ni iz čega bi stvarao prednost, pogađao iz teških pozicija uz faul, a uspeo i je i da namesti Darijusu Garlandu da pogodi trojku, što je delovalo kao nemoguće.

Veliku pomoć imao je u 15 poena Karisa Leverta, ali i u jako važnim trojkama Majka Štrusa u trećoj deonici.

Na drugoj strani adekvatna pomoć je izostala, pre svih Franca Vagnera. Prvak sveta sa selekcijom Nemačke šutirao je 1/12 iz igre i upisao samo šest poena.

Informer

Vagner i Bankero nisu uspeli protiv Mičela

Prolaskom Kavalirsa dalje i zakazanom serijom sa Bostonom, stvorena je jasna slika kojih osam ekipa sa Istoka kreću u borbu za finale.

Pored "kelta" i "kavaljera", snage će odmeriti Njujork Niksi i Indijana Pejsersi.