12.05.2024.

00:10

Foto: AP Photo/Tony Gutierrez

Sport

Dalas preokrenuo protiv Oklahome! Novi dabl-dabl Luke Dončića (VIDEO)

Maveriksi su tako potpuno preokrenuli seriju u svoju korist, pošto su i pre dva dana nadigrali Tandere. Ekipu iz Teksasa su do trijumfa vodili Pi-Džej Vašington sa 27 poena, Luka Dončić je upisao novi dabl-dabl učinak od 22 poena i 15 skokova, koliko je postigao i Kajri Irving. Na drugoj strani, gostima iz Oklahome nije pomogla još jedna sjajna partija Šej Gildžesa-Aleksandera koji je meč završio sa dabl-dabl učinkom od 31 poena i 10 skokova. 

Informer

 

Velika i tvrda borba vodila se u Teksasu. Dalas jeste bio u vođstvu tokom većeg dela meča, ali nikako nije uspevao da slomi otpor rivala, koji je bio u igri do poslednje sekunde.

Domaći tim je bolje ušao u meč i tokom prve četvrtine držao goste na rezultatskom odstojanju, ali nikako nisu uspevali da stignu do dvocifrene prednosti. U nastavku, prva zvezda Tandera Šej Gildžes-Aleksander namestio je ruku i počeo da puni koš rivala, pa je Oklahoma do odmora preokrenula i otišla sa minimalnom prednošću (52:51). 

Odmor je više prijao Tanderima, koji su po povratku na teren nastavili da dominiraju i serijom 13-2 pobedli na dvocifrenu razliku (65:55). Delovalo je u tim trenucima da su Tanderi neuhvatljivi, ali je usledila strahovit odgovor domaćina i serija od 16-0 za novo vođstvo - 71:56. Ipak, odbijala je četa Marka Degnolta da se preda i pred poslednji period prišla na pola koša minusa. 

Informer

 

Poslednji period nije bio ništa manje uzbudljiv. Maveriski su održavali prednost, ali gosti stalno pretili i disali za vratom, nedozvolivši da naprave veću razliku. Imali su Tanderi na minut pre kraja pri rezultatu 102:99 priliku da se potpuno vrate u meč, ali je Šej Gildžes promašio trojku za izjednačenje.

Na drugoj strani odgovorio je Irving i u svom stilu i posle prodora pogodio i vratio svoj tim na plus pet, a potom je Dončić sa penala stavio tačku na meč. 

Četvrta utakmica polufinalne serije na programu je u utorak 14. maja, a domaćin je ponovo Dalas.