12.05.2024.

23:58

Foto: Starsportphoto

Sport

Poznat kompletan raspored za predstojeći draft! Topić se visoko kotira, mogao bi kod bivšeg košarkaša Partizana!

Imaće Srbija mnogo predstavnika na predstojećem NBA draftu. Naravno, najviše se očekuje od Nikole Topića koji će izvesno biti biran među prvih deset igrača, a mladi košarkaš Crvene zvezde danas je saznao gde bi mogao da završi. 

Naime, NBA liga je danas obavila lutriju pred draft, odlučeno je da će pravo na prvog pika imati Atlanta. Hoksi su uoči lutrije imali samo tri odsto šanse da se dokopaju prvog pika, ali ih je sreća, očigledno, pogledala. Zbog toga, klub za koji nastupa naš Bogdan Bogdanović imaće mogućnost da pokupi Aleksandera Sara koji je već neko vreme favorit za prvog pika. 

Drugi će birati Vašington Vizardsi, a prema pisanju američkih medija - Nikola Topić bi upravo tamo mogao da završi. Ukoliko do toga dođe, srpski košarkaš imaće društvo u Vašingtonu budući da se pre nekoliko meseci u NBA preselio i Tristan Vukčević. 

Treći pik pripao je Hjuston Roketsu, navodno, velikan iz Teksasa će birati centra sa Jukona - Donovana Klingana. Četvrti će biti San Antonio Sparsi, a Viktor Vembanjama mogao bi da dobije društvo iz Francuske pošto je Zakari Risašer najavljen kao četvrti pik.

Peto će birati Detroit, dok je najveći gubitnik lutrije Šarlot. Hornetsi su "tenkovali" sezonu u nadi da će imati pravo na prvog pika. Lutriju su dočekali sa najvećim postotkom šanse da prvi biraju, ali im je sreća okrenula leđa. 

Sledi Portland, potom još jednom San Antonio, te Memfis, Juta, Čikago, Oklahoma, Sakramento, Portland, Majami, Filadelfija, Nju Orleans, Orlando, Toronto i Klivlend. 

Zanimljivo, aktuelni šampioni NBA lige - Denver Nagetsi, nemaju pika u prvoj rundi na predstojećem draftu. I ne samo to, Jokićev klub će pravo da bira imati tek u 57. rundi. Tada je sve moguće, ali prema trenutnim najavama Denver će se odlučiti za krilnog centra Izana Almansa iz Španije.