13.05.2024.

09:54

Foto: profimedia

Sport

Nikad ne potcenjuj srce šampiona! Moćne reči trenera Denvera!

Nagetsi su pobedili Minesota Timbervulfse 115:107 na teškom gostovanju i izjednačili rezultat u polufinalnoj plej-of seriji zapadne konferencije na 2:2.

Glavni strateg tima iz Kolorada je izjavio da njegovi puleni moraju da imaju odgovore na sve izazove, a konferenciju je počeo čuvenom izjavom Rudija Tomljanovića.

- Nikad ne potcenjujte srce šampiona. Prošle godine smo u finalu pobedili dva puta u Majamiju. Ovaj tim je testiran iznova i iznova i odgovaramo na sve što se pred nama nađe. Ova serija je daleko od gotove, ne slavimo uopšte. Ono što vidim jeste da ova ekipa veruje u sebe i jedni u druge. Onako kako treba da igra šampionski tim - istakao je Meloun.

Istakao je koliko Nagetsima znači tandem koji čine Nikola Jokić i Džamal Marej.

- Osam godina iskustva zajedničkog igranja. Dugo su efikasni u čitanju međusobne igre i odbrane. Nije im važno ko uzima šut, već da se učini pravi potez. Defanzicni Minesote su bili potpuno uz Marija i on je uspevao da ga nađe u tom 'džepu'. Kad se to desi, kao da uzmete Rubikovu kocku, svašta može da se desi: lob, pas za otvorenu trojku ili jedan od najboljih flotera u NBA ligi. Uvek se toj akciji okrenemo i godinama su vrhunski u tome - zaključio je Maloun.

Peti meč je na programu u noći između utorka i srede u 04.30 po srednjeevropskom vremenu. U finale ide ekipa koja prva dođe do četiri pobede.