14.05.2024.

15:55

Foto: Starsportphoto©

Sport

Bogdan priznaje: Protiv Jokića najteže, najviše gledam Marinkovića!

Uprkos vremenskoj razlici i gustom rasporedu u najjačoj ligi sveta, popularni Bogi pronalazio je vremena kako bi ispratio saigrača iz reprezentacije, kao i bivše timove - Partizan i Fenerbahče u Evroligi.

- Ako bih mora da izdvojim nekoga, onda je to Vanja Marinković i njegova Baskonija. Zajedno smo trenirali prošlog leta pa smo dosta toga naučili jedan od drugog. Uspeo sam da pogledam par utakmica Partizana i Fenerbahčea takođe, ali je to dosta mali broj - rekao je Bogdan za "Basketball sphere".

Informer

Milutinov, Bogdanović i Marinković na aerodromu "Nikola Tesla"

Srbija ima sreću što može da se pohvali nekolicinom fantastičnih košarkaša, od kojih jednim tri puta proglašavan najboljim u NBA ligi - Nikolom Jokićem.

Bogdanović se osvrnuo na proteklu sezonu i priznao da su mu najteže padali mečevi sa Denver Nagetsima zbog nestvarnog centra iz Sombora.

- Najmanje sam voleo utakmice sa Denverom. Mislim da su oni tim od kojeg smo najviše gubili otkako sam ja u Atlanti. Bilo je drugačije kada sam bio deo Sakramenta. Ali u to vreme Jokić nije bio MVP, sada je mnogo bolji. Moram da kažem jer je to istina, svi smo mi drugari - kazao je Bogdanović.

Informer

Duel Bogdanovića i Jokića

Govorio je i penziji nekadašnjeg saigrača iz reprezentacije, Fenerbahčea i Sakramenta, Nemanje Bjelice sa kojim se druži i dan danas.

- Drago mi je što sam u više navrata bio deo njegove karijere. Nastavili smo da se družimo i dalje. Iza sebe je ostavio veliku karijeru. Kako vreme bude prolazilo, tako će ljudima biti jasnije kakav je igrač bio. Želim mu sve najbolje u budućim izazovima - poručio je bek šuter Atlante.