17.05.2024.

05:03

Foto: Tanjug/AP

Sport

Au, istorijska bruka Denvera! Minesota demolirala Nagetse za majstoricu! Jokić vukao, ostali ni vola da pogode! (VIDEO)

Meč u kojem je srpski as još i vukao svoj tim, za razliku od saigrača, koji su odigrali jezivo. Ipak, ni Nikola nije bio na nivou prošlog meča u kojem je postigao 40 poena i vodio svoj tim do treće pobede. Hteli su Nagetsi već noćas da završe posao, ali Minesota se nije dala. Naprotiv, obrukala je rivala i svet će, dakle, gledati sedmi meč ova dva tima.

Nikola Jokić je postigao 22 poena, uz devet skokova i šut 9-19 iz igre, ali nije imao s kim da igra. Džamal Marej bolje da se nije ni "skidao", jer sa 4-18 iz igre, kao da ga i nije bilo na terenu. Preslikan ulinak imali su Porter junior sa 3-9, odnosno Džekson sa 0-6 i Holidej sa 0-5.

Kod pobednika se posebno istakao Edvards sa 27 poena, Mekdenijels je završio meč sa 21, Konli 13, a Tauns i Rid sa po 10 poena.

Informer

 

Start meča i vođstvo Jokića i društva 9:2 nije nagoveštavao katastrofu ekipe Majka Melouna. Ipak, brzo su se "vukovi" probudili, a Denver počeo da brza, sa brdom ishitrenih šuteva i promašaja. Svetz to je prouzrokovalo brutalnu seriju Timbervulvsa, 27:2!

Koliko su Nagetsi bili "u kanalu" govori i podatak da su u prvih 9 minuta šutirali za tri poena 2/10.

Skoro čitavih pet minuta Denver nije postigao koš, i već u drugoj polovini uvodnog kvartala mogao se nagovestiti konačan epilog. "Grumenja" su postigla devet poena za tri minuta i i dodali još pet do kraja tog dela igre pa je Minsota imala sedamnaest razlike na kraju prve četvrtine 31:14.

Početak druge četvrtine doneo je buđenje Nagetsa. Sa nekoliko Jokićevih skokova u napadu i pet poena gosti su se primakli na 35:24. Onda je Meloun izveo Jokića iz igre i to je bio kraj.

Dok je trostruki MVP NBA lige bio na klupi, domaći su su napravili još jednu seriju, ovaj put 13-0, ukupno 33:0 računajući i prvu, a Jokić nije uspeo po povratku ništa da uradi tako da se na odmor otišlo sa debelim minusom 59:40.

U nastavku se ništa nije promenilo. Minesota je odlično počela drugo poluvreme i rešetala Edvards je radio šta je hteo, Tauns je isto bio zapažen i Minesota je stigla do najvećih +24

Informer

 

Nije bilo nikoga ko bi pratio Jokića ostatak tima bio je nevidljiv, posebno Marej koji je srljao iz promašaja u promašaj.

Do kraja, meča nešto što se baš retko viđa: Majk Meloun izveo je celu prvu postavu Denvera na klupu, a na teren poslao rezerviste. Nagetsi su izgubili poslednju deonicu sa 29:9 i ostvarili jedan od najvećih poraza u klupskoj istoriji.

Sedmi meč, koji se igra u noći između subote i nedelje odlučiće o finalisti Zapadne konferencije.