21.05.2024.

07:36

Foto: printscrinee

Sport

Potez Jokića koji će podići prašinu! Prevrnuo očima kad su pomenuli Srbiju (VIDEO)

Ostali srpski reprezentativci iz NBA, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Aleksej Pokuševski, Nikola Jović, odmah su po završetku sezone poručili da će igrati za Srbiju na Olimpijskim igrama ukoliko dobiju poziv od selektora Svetislava Pešića. As Atlante je već počeo individualne pripreme za ono što ga tokom leta čeka sa "orlovima".

Međutim, Nikola još nije siguran da li će igrati za Srbiju. On posle eliminacije Denvera  nije potvrdio da će igrati za ekipu selektora Svetislava Pešića.

- Ne znam, prijatelju, videću, moraću da razmislim - rekao je Jokić, a mnogima je promakla njegova reakcija kada je čuo pitanje u vezi reprezentacije. Nikola je prvo prevrnuo očima, a onda dao vrlo kratak odgovor i razočarao navijače u Srbiji. 

Pogledajte! 

Navijači reprezentacije Srbije su se nadali da će Jokić posle rane eliminacije odmah reći da će igrati za Srbiju, s obzirom na to da ima više vremena za odmor pred početak priprema, ali je usledio novi šok. Posebno ne ohrabruje njegova reakcija, niko nije očekivao da na pomen Srbije prevrne očima. Iako donekle možemo da da razumemo, sve se desilo odmah posle bolnog poraza Denvera koji je u sedmom mečlu prokockao prednost od 20 poena, ali... Jokić i dalje vaga da li će igrati za svoju zemlju, a Džamal Marej, njegov saigrač iz Denvera, najavio da će nastupiti za Kanadu ovog leta na Olimpijskim igrama (od 26. jula do 11. avgusta).

Informer

Početak priprema reprezentacije Srbije zakazan je za 24. jun. U Staroj Pazovi će "orlovi" raditi sve do 11. jula i za to vreme odigrati dve pripremne utakmice zatvorenog tipa. Protiv Holandije 5. jula pa potom sa Turskom dva dana kasnije, dok će nakon toga otputovati za Lion gde će 12. jula odigrati kontrolni meč protiv Francuske. Nakon što odmere snage sa domaćinom Olimpijskih igara, dan kasnije idu za Abu Dabi, a na Bliskom Istoku će naši momci za rivale imati dve prvoklasne reprezentacije - Australiju 16. jula i američki "drim tim" 17. jula,  što će biti uvertira pred duel koji će dve selekcije odigrati na startu grupne faze 28. jula.

Košarkašima Srbije prvi rivali u grupnoj fazi na Olimpijskim igrama u Parizu u grupi C, biće Amerćikanci 28. jula (17.15). Srbija će nakon duela sa Amerikom, u drugom kolu 31. jula igrati protiv selekcija koja se bude kvalifikovala na turniru u Portoriku (17.15), a u trećoj rundi protiv Južnog Sudana, 3. avgusta (21.00).