25.05.2024.

07:23

Foto: Tanjug/AP

Sport

Minesota je na konopcima! Dončić dobio pesnicu u stomak, a onda uz zvuk sirene doneo drugi brejk Dalasu! (VIDEO)

Tokom većeg dela utakmice u Mineapolisu delovalo je da Timbervulfsi sve drže u svojim rukama. Minesota je suvereno grabila ka izjednačenju u finalu Zapadne konferencije, a onda se pojavio Luka Dončić i pokvario veče domaćim navijačima. Slovenački reprezentativac predvodio je Dalas do drugog brejka u "Target centru", a velikan iz Teksasa će naredne nedelje pred svojom publikom imati šansu da "metlom" očisti Vulfse i plasira se u veliko finale NBA lige - 109:108. 

Kao što smo već rekli, ulogu heroja iz Mineapolisa nosi - Luka Dončić. Plejmejker Dalasa je na tri sekunde pre kraja utakmice pogodio trojku za 109:108, imali su "vukovi" šansu da preko Naza Rida u poslednjem napadu dođu do pobede, ali je iskusni centar bio neprecizan tek drugi put za čitav meč pošto je trojke do tada šutirao 7/8! 

Ponovo je mnogo problema da održi disciplinu na terenu imala sudijska trojka. Do većeg haosa umalo je došlo sredinom treće deonice kada je Rudi Gober u nameri da preseče kontru Dalasa pesnicom u stomak udario Luku Dončića. Slovenac je uspeo da se iskontroliše, a onda trojkom za pobedu servira osvetu francuskom reprezentativcu. 

Ipak, ključnu ulogu u porazu Minesote imao je Entoni Edvards. Američki as tokom čitave sezone vuče "vukove" ka sjajnim rezultatima, ali je noćas podlegao pritisku. 13 sekundi pre kraja utakmice Edvards je bacio loptu u aut nakon pritiska Dereka Lajvilija, Mevsi su odgovorili tajm-autom iz kog je Dončić pogodio za tri poena i pobedu. 

Luka Dončić je meč završio sa 32 poena, pratio ga je raspoloženi Kajri Irving koji je u poslednjoj deonici ubacio četiri trojke za konačnih 20 poena. Na drugoj strani - Nez Rid bio je najefikasniji sa 23, dok je Entoni Edvards ubacio 21. 

Sledeća utakmica je u ponedeljak u 02.00, pa onda u sredu u 02.30, takođe u Dalasovoj dvorani. Podsećanja radi, u finalu Istočne konferencije Boston vodi sa 2:0 protiv Indijane, koja nije uspela da napravi brejk pre dolaska serije u Indijanapolis.