25.05.2024.

10:30

Foto: EPA Images

Sport

Pljušte pohvale na račun Dončića! Luka je kao Lebron!

Napravili su košarkaši Dalasa i drugi brejk u Mineapolisu, pa sada nose ogromnu prednost u Teksas gde će biti odigrana naredna dva meča. Najzaslužniji za trijumf bio je Luka Dončić koji je tri sekunde pre kraja pogodio trojku preko Rudija Gobera i tako doneo svom timu pobedu.

Informer

 

Ponovo je Slovenac imao podršku u vidu Kajrija Irvinga, koji ga je pratio sa 20 poena i šest asistencija. Sjajni šuter rođen u Australiji imao je priliku da u prvim godinama svoje NBA karijere igra sa Lebronom Džejmsom. Sada kada je u veteran, ima tu čast da svedoči nastajanju još jedne legende NBA lige.

- Zadivljen sam Lukom. Ja ne koristim tu reč olako. Neverovatno je to koliko je posvećen radu na sebi, ali fascinantno je i to sa koliko samopouzdanja on igra. To samopouzdanje može da se oseti i prenese na ostale igrače. Od takvog igrača uvek se očekuju velike stvari, ali mislim da je ispunio sva očekivanja. Kada je došao u ligu, mnogi su sumnjali da može uspeti u NBA i oni su morali da priznaju da su pogrešili - nije štedeo Kajri sa pohvalama na račun mlađeg saigrača.

Nekadašnji prvi pik je uveren da ćemo tek videti ono najbolje od Dončića.

- Neverovatan je osećaj gledati ga kako izrasta u jednog od najboljih košarkaša svih vremena. Ja to ne kažem tek tako, jer igrao sam sa jednim od najboljih ikada (Lebron Džejms). Takvi igrači preuzimaju odgovornost na sebe i štite ostatak ekipe od pritiska javnosti i Luka je takođe takav, pravi vođa - zaključio je Kajri Irving.

Informer

 

Treći meč finala Zapadne konferencije na programu je u noći između nedelje i ponedeljka (02.00, Arena 1 premijum) i tada će Dalas biti domaćin.