27.05.2024.

06:46

Foto: epaimages

Sport

Metlaaaa! Dončić i Irving milosti nemaju, igraju se s "vukovima" (VIDEO/FOTO)

Maveriksima je potrebna još jedna pobeda kako bi pomeli Vulvse za veliko NBA finale.  Nikada u istoriji nijedna ekipa nije prosula prednost od 3:0, pa Luki Dončiću i ekipi ostaje samo da potvrde pobedu.

Zahvaljujući Luki Dončiću i Kajriju Irvingu Dalas gazi. Jedan i drugi su u trećoj utakmici postigli  po 33 poena. Bili su najbolji kada je bilo najpotrebnije. U poslednjoj četvrtini Irving je ubacio 14 poena, a Dončić sedam, zajedno jedan poen više od svih igrača Vulvsa zajedno. Inače, ukupno su u poslednjim četvrtinama finalne serije njih dvojica postigli 56, a svi igrači Minesote 40 poena. Dvocifreni u pobedničkom timu bili su još Pi Džej Vašington sa 16 poena i Derik Džons Džunior sa 11.

Informer

U ekipi "vukova" Entoni Edvards je postigao 26 poena i imao devet skokova i asistencija, Rudi Gober je imao samo devet poena, Tauns 14 i 11 skokova, uz očajan šut  iz igre 5/18. 

Inače, Dončić i Irving su učinkom u trećoj utakmici finala Zapada uspeli ono što nije nikome do sada. Naime, jedini su par šutera koji je u NBA doigravanju imao tri ili više utakmica s po 30 poena. 

Četvrta utakmica igra se u sredu u 2.30 po našem vremenu, a Minesotu po svemu sudeći preti metla.

Informer