31.05.2024.

09:49

Foto: Tanjug/AP

Sport

Dončić uz pivo proslavio plasman u finale i MVP titulu! (VIDEO)

Nakon više od decenije čekanja - Dalas Maveriksi su ponovo u finalu NBA lige. Četa Džejsona Kida savladala je Minesotu sa 4:1 u finalu Zapada, a svoj tim je na spektakularan način predvodio Luka Dončić.

Slovenac je meč završio sa dabl-dabl učinkom pošto je ubacio 36 poena i uhvatio deset skokova. Na sve to, Dončić je podelio i pet asistencija, a celokupan učinak bio je dovoljan za individualnu nagradu. Plejmejker Dalas proglašen je za MVP-a finala Zapadne konferencije! 

Luka Dončić je tokom čitave finalne serije protiv Minesote beležio strahovite brojke - 32,4 poena, 9,6 skokova i 8,2 asistecije po meču! Epilog - MVP priznanje i plasman u finale. Dalas će se za titulu u NBA ligi po prvi put boriti još od 2011. godine kada ih je ka prstu predvodio Dirk Novicki. 

Znao je Luka Dončić na pravi način da proslavi veliku pobedu i individualno priznanje pošto je u društvu svog oca Saše odmah po završetku utakmice popio pivo. U tunelu "Target centra" desila se zaniljiva situacija kada mu je prišao Majkl Finli i uzeo mu limenku iz ruke kako bi popio gutljaj piva. 

Dalas će u finalu NBA lige igrati protiv Bostona. Prvi meč igra se u "TD Gardenu", a serija počinje 7. juna!