01.06.2024.

06:40

Foto: Starsportphoto©

Sport

Eksperti predviđaju: Topić kod Popovića, Đurišić kod dvojice zemljaka!

Novinar portala "Bličer riport", specijalizovan za novajlije u najjačoj ligi sveta, Džonatan Vaserman smatra da će plejmejker Crvene zvezde biti izabran kao četvrti, dok bi talentovano krilo Mege sa 42. pozicije moglo u saveznu državu Severne Karoline.

Prema njegovom mišljenju, Topićeva obnovljena povreda kolena nije dovoljan razlog da ga Sparsi preskoče, pošto su se prvobitno uverili i zadovoljili njegovom sposobnosti u organizaciji igre i napadu na obruč.

"Mamuze" u svom sastavu već imaju "vanzemaljca" Viktora Vembanjamu, pa je legendarnom Gregu Popoviću potrebno osoblje koje će visokog Francuza učiniti još ubojitijim. Sin Zvezdine legende Milenka upoređen je sa Goranom Dragićem, uz jedinu zamerku na nešto lošiji šut sa distance.

Dosta neizvesnija biće sudbina Nikole Đurišića, koji bi, prema predviđanjima Vasermana, bio realna opcija za Šarlot Hornetse.

Talentovano krilo je izbilo u prvi plan mnogih NBA skauta nakon što je demonstriralo široku lepezu napadačkog umeća na probnim treninzima u Americi.

Informer

Nikola Đurišić

Ukoliko se "stršljenovi" odluče za Đurišića, stvoriće malu srpsku koloniju u "Spektrum centru", zajedno sa Vasilijem Micićem i Aleksejom Pokuševskim.

Što se ostalih pikova tiče, ekspert "Bličera" kao prvog pika vidi Francuza Zakarija Rišasera, dok bi sa drugog mesta mogao biti biran njegov sunarodnik Aleks Sar.

Pre Topića Hjuston Roketsi bi mogli uzeti Rida Šeparda, a sin legendarnog Lebrona Džejmsa neće biti privlačan pre druge runde.