16.06.2024.

18:20

Foto: printscreen instagram

Sport

Bogdan i Jokić gledaju trke! Odmor pred Olimpijske igre! (VIDEO)

Bek Atlante posetio je svog saigrača iz reprezentacije u Somboru. Obojicu košarkaša čekaju pripreme za Olimpijske igre, tako da je ovo jedan od trenutaka kada još imaju prostora za predah.

Konj Nikole Jokića je pobedio na jednoj od trka, a slavlju se priključio i Bogdan Bogdanović koji je podigao pehar s njegovim timom.

Ova dva igrača trebali bi da predvode reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Parizu koje startuju 26. jula. Reprezentacija Srbije je u grupi sa Sjedinjenim Američkim Državama i Južnim Sudanom, a priključiće se i jedna reprezentacija iz kvalifikacija.

Selektor Svetislav Pešić je već objavio preliminarni spisak od 16 igrača, a svakako su dva najjača imena Jokić i Bogdanović.

Nikola Jokić za reprezentaciju Srbije nije igrao od Evropskog prvenstva 2022. godine. Tada smo poraženi u osmini finala takmičenja  od Italije.

Pre toga je bio deo "orlova" na Mundobasketu u Kini 2019. godini kada smo ispali u četvrtfinalu posle poraza od Argentine. On je bio deo olimpijskog tima 2016. koji je osvojio srebrnu medalju.

S druge strane, Bogdan Bogdanović je akutelni kapiten Srbije. Kao član reprezentacije ima četri srebrne medalje.