30.06.2024.

08:36

Foto: Tanjug/AP Photo

Sport

Grom iz vedra neba! Srbin dobio otkaz u NBA posle 10 mečeva

Informaciju je preneo američki novinar Majkl Skoto. Vizardsi ne žele da iskoriste opciju i da produže saradnju sa Vukčevićem, po kojoj bi bivšem igraču Partizana u narednoj sezoni pripalo 2,42 miliona dolara.

Za sada nisu poznati detalji, nije jasno da li je potez napravljen iz finansijskih razloga, te da li sledi novi dogovor pod drugačijim uslovima.  Ovo nije bio očekivan potez, pošto je Tristan ostavio dobar utisak kada je došao u NBA ligu.  Amerikance su posebno oduševili njegova fleksibilnost i odlični procenti u šutu za tri poena - iako ima 213 centimetara i uglavnom igra kao krilni centar ili centar. 

Krilni centar bio je član Partizana od januara 2022. do marta 2024. godine, kada je raskinuo ugovor i odlučio da se oproba u NBA ligi.  Vašington ga je izabrao kao 42. pika na NBA draftu, a zatim mu i dao šansu da se oproba protiv najboljih timova u ligi. U prethodnoj sezoni odigrao je 10 NBA mečeva, od kojih je na četiri bio starter. Prosečno je igrao 15,3 minuta, uz 8,5 poena, 3,6 skoka i 1,3 asistencije.

O talentovanom Srbinu govorio je tokom sezone njegov saigrač Kajl Kuzma, koji je istakao da mu se dopada evropska taktika sprskog asa.

- Dečko zna da igra, ima mozga, ali je potrebno da ojača fizički. Vidi se da je igrao u Evropi, baš je takav tip igrača. Dobro razume igru, takmičarski je nastrojen i to je jako važno. Zna da napravi poziciju i uzima prave šuteve. Oduševljen sam ovim što je do sada pokazao - rekao je  Kuzma pre nekoliko meseci.