01.07.2024.

10:10

Foto: AP/Photo

Sport

Embid iskukao pojačanje, Džordž stiže u Filadelfiju!

Srpski zet je najavio "bombu" kada je odbio da iskoristi opciju produženja saradnje sa Los Anđeles Klipersima i postao slobodan igrač. 

Ekipa iz grada "bratske ljubavi" dovodila s se njim u vezu i pre te objave, pa je sve ukazivalo na konačnu selidbu Džordža u Pensilvaniju. Kako navodi najpoznatiji NBA insajder Adrijan Vojnarovski, to se napokon desilo, a devetostruki ol-star će za četiri godine zaraditi impresivnih 212 miliona dolara.

Prema pisanju pomenutog izvora, krilni košarkaš je obavio sastanke sa generalnim menadžerom Eltonom Brendom i čitavom upravom, zajedno sa legendom kluba Džulijusom Ervingom i tom prilikom je Džordžu izložen plan i vizija Seventisiksersa.

Kao i prethodnih godina, "pucaju" na NBA titulu, ali do sada su, najblaže rečeno, bombastična pojačanja loše završavala.

Informer

Džoel Embid

Plavi dres nosili su igrači poput Džimija Batlera, Bena Simonsa, Dvajta Hauarda, Džejmsa Hardena, ali sa Džoelom Embidom nisu ostvarili nikakav rezultat.

Nadaju se da će ovoga puta biti drugačije i da će kombinacija snažnog centra i iskusnog krila, zajedno sa mladim Tajrisom Meksijem podići legendarni "Leri O Brajan" trofej.