01.07.2024.

21:50

Foto: AP/Photo

Sport

Kraj jedne ere! Sjajni šuter ide kod Dončića!

Ovu informaciju prvi je preneo novinar Adrijan Vojnarovski, koji je odlično upućen u dešavanja u NBA ligi. Prema njegovim navodima, sjajni šuter će sa timom iz Teksasa potpisati ugovor na tri godine, vredan 50 miliona dolara, s tim što će poslednja godina ugovora biti opciona, odnosno sam igrač će odlučiti da li će je aktivirati. U suprotnom smeru put Kalifornije otići će Džoš Grin, ali će on odmah biti prosleđen u Šarlot.

Ovo znači i kraj jedne ere u San Francisku, pošto je Tompson dres "ratnika" nosio punih 13 godina. Osvojio je četiri šampionska prstena i sa Stefom Karijem činio je jedan od najubojitijih šuterskih tandema u istoriji NBA lige. Njih dvojica su zbog svojih šuterskih sposobnosti postali poznati kao "Splash brothers".

Informer

Ovakav epilog je logičan, s obzirom na to da je Tompson u poslednjih nekoliko godina imao mnogo problema sa povredama i nije uspeo da se vrati na nivo na kojem je igrao pre 2019. godine kada je doživeo povredu ligamenata kolena. Ostaje da se vidi kako će jedan on najboljih trojkaša u istoriji lige funkcionisati sa Lukom Dončićem i Kajrijem Irvingom.