04.07.2024.

01:51

Foto: Starsportphoto

Sport

Ponoćna bomba! Doskorašnji košarkaš Partizana našao novi klub u NBA ligi!

Američki košarkaš dogovorio je saradnju sa Minesotom, sa kojom je potpisao ugovor na godinu dana, tvrdi poznati novinar Adrijan Vojnarovski.

Iskusni bek, a po potrebi i plejmejker, uspeo je da se koliko-toliko vrati u željenu formu, nakon što je u decembru 2021. godine pokidao prednje ukrštene ligamente kolena na meču sa Portlandom. U to vreme je nosio dres Denvera i bio saigrač sa srpskim reprezentativcem Nikolom Jokićem.

Momak iz Južne Karoline je tokom karijere bio još i član Oklahome, Bostona, Ajove i Sakramenta, pre nego što je minulog leta odlučio da se po prvi put oproba u Evropi. Prihvatio je poziv crno-belih, gde je sarađivao sa trenerom Željkom Obradovićem, a u proseku je u Evroligi beležio 9,2 poena, uz tri skoka i 3,1 asistencije po meču.

Međutim, Partizan je sezonu osvojio bez ijednog osvojenog trofeja, što je označeno kao veliki neuspeh, pa je klub krenuo u potpunu rekonstrukciju tima. Sa Doužerom saradnja nije nastavljena, ali očigledno da su mu partije za beogradski tim obezbedile povratnu kartu za SAD, a prvi su do njega stigli Timbervulvsi.

Informer

Pi Džej Doužer

Podsetimo, pored Pi Džeja, ovog leta su Humsku napustili i Kevin Panter, Zek Ledej, Frenk Kaminski, Mateuš Ponjitka, Danilo Anđušić i Alen Smailagić. Spekuliše se da će uskoro njihovim stopama krenuti i Džejms Naneli, Aleksa Avramović, Bruno Kaboklo, Ognjen Jaramaz i Uroš Trifunović.

Zanimljivo, u NBA će naredne sezone biti trojica doskorašnjih prvotimaca Partizana, pošto su osim Doužera, tamo još Dante Egzum (Dalas) i Tristan Vukčević (Vašington), dok je još od ranije "preko bare" i bivši as crno-belih Bogdan Bogdanović (Atlanta).