07.07.2024.

15:32

Foto: Tanjug/AP

Sport

Debitovao Lebronov naslednik i nije se proslavio... Slaba partija Bronija Džejmsa!

Ispunili su Los Anđeles Lejkersi veliku želju Lebrona Džejmsa i pre nekoliko dana na NBA draftu izabrali njegovog sina - Bronija Džejmsa, kao 55. pika. Ispisaće na taj način popularni "Kralj" istoriju košarke kao prvi koji će na jednom meču nastupati uz svog naslednika. Ipak, do tog momenta mladi Broni mora još mnogo da radi... 

Sinoć je Broni Džejms zabeležio svoje prve minute u dresu Lejkersa i nije se proslavio. Nakon četiri meseca se Lebronov naslednik vratio na parket, za 22 minuta ubacio je četiri poena, dva skoka i dve asistencije, ali uz slab procenat šuta - tek dva od devet. 

Lejkersi su u sklopu Letnje lige poraženi od Sakramenta sa 108:94, a nakon debija u dresu "jezeraša" Broni Džejms bio je izuzetno zadovoljan zbog ogromne podrške koju je dobio. 

- Atmosfera je bila sjajna, nisam ovo očekivao, mislim, za mene je ovo bila velika utakmica, ali nisam mogao ni da pretostavim da će ljudi koji navijaju za Golden Stejt doći da me podrže. Jako lepo lepo od njih - rekao je Broni Džejms

Naravno, mediji u  Americi odmah su napravili paralelu u odnosu na debi njegovog oca - Lebrona. Doduše, Džejms je biran kao prvi pik na NBA draftu, a u dresu Klivlenda debitovao je sa 14 poena, sedam skokova i šest asistencija.