16.07.2024.

13:42

Foto: Starsportphoto

Sport

Zvanično! Doskorašnji as Partizana potpisao NBA ugovor!

Iskusni plejmejker jedan je od brojnih igrača koji su ovog leta napustili crno-bele, a novi angažman nije dugo čekao, pa je pojačao ekipu koja pretenduje na najviši plasman u NBA ligi.

Inicijalnu informaciju o prelasku Doužera u Minesotu još pre nekoliko dana je objavio poznati NBA insajder Ejdrijan Vojnarovski, a "vukovi" su jutros to i potvrdili na društvenim mrežama. Detalji ugovora nisu saopšteni, a Vojnarovski je preneo da je u pitanju jednogodišnja saradnja.

"Dobrodošao u Minesotu", objavio je klub iz Mineapolisa.

Pi Džej u Partizan je stigao prošlog leta, a tokom sezone samo je na trenutke pokazivao sav svoj potencijal. Generalno, nije oduševio ni navijače, ni stručnu javnost, pošto su se od njega mahom očekivali poeni i asistencije, a on je igrao od očaja do sjaja. Naročito mu se zamera na lošim izdanjima u finišu sezone, konkretno, u finalnoj seriji ABA lige protiv Crvene zvezde, koju su crveno-beli dobili sa ubedljivih 3:0.

Što se tiče Doužera, on je već bio pod ugovorom sa Minesotom u dva navrata, mada je nastupao za razvojni tim, Ajova Vulfse. U NBA ligi igrao je za Oklahomu, Denver, Boston i Sakramento, a povrede su ga sprečile da napravi ozbiljniju karijeru.