16.07.2024.

23:58

Foto: profimedia

Sport

Lebronov sin na stubu srama! Bronijevo vatreno krštenje u najjačoj ligi sveta ne ide po planu!

Naslednik proslavljenog NBA asa je na ovogodišnjem draftu izabran kao 55. pik od strane LA Lejkersa i tako nagovestio ispisivanje istorije, pošto će naredne sezone deliti svlačionicu sa svojim ocem.

Međutim, bajka ne ide onim tokom kojim bi Broni želeo. Naime, u četiri odigrana meča beleži skromne brojke od 3.4 poena po utakmici, a na to je dodao tri skoka, odnosno 1.2 asistencije po utakmici. 

Informer

Pored toga, glavna stavka koja nezadovoljava kriterijume mnogih koji Bronija stavljaju na stub srama je izuzetno loš procenat šuta iz igre, posebno kada se radi o trojkama. On je za sada ispalio 15 hitaca van linije 7.24, a još nije osetio slast pogotka. Naime, Broni pogađa svaki peti šut na utakmici, a posebno je loš bio u utakmici protiv Hjustona kada je bio precizan samo tri puta iz 14 pokušaja, dok je za tri šutirao 0/8.

Sigurno je teško nositi se sa očekivanjima kada vam je otac jedan od najboljih košarkaša u istoriji ove igre, ali naravno, još je rano donositi zaključke. Prvi pravi utisci će moći da se donesu nakon uvodnih utakmica u NBA ligi, kada mesto na terenu bude delio sa Lebronom. 

Bilo kako bilo, kritike na račun mladog igrača je imao i novopečeni osvajač prstena Džejlen Braun.

- Mislim da Broni nije profesionalac - navodno je izjavio Braun nakon meča protiv njegovog Bostona, koji je pratio sa tribina.

Informer

Mladi košarkaš je i sam priznao da oseća da je u blagom padu igre.

- Osećam da sam trenutno u malom padu - iskreno je rekao Broni Džejms, dok je na pitanje novinara da li prihvata da igra i u "G" ligi odgovorio: 

- Samo mi je bitno da igram bilo kakvu košarku - nije važno koji nivo - kratko je izjavio sin Lebrona Džejmsa.

Informer

Trener Los Anđeles Lejkersa u letnjoj ligi, Dejn Džonson je izjavio da je pred njim drug put, ali daa je na svima da mu pomogu u ostvarenju cilja.

- Imaće dugu karijeru. Ovo je samo početak, nastavićemo da im ulivamo sampouzdanje, čeka nas dug put - poručio je Džonson.

Veoma izazovan zadatak je pred Bronijem, a to je da izađe iz senke svog tate i da publiku natera da ga gledaju kao novog, mladog i talentovanog košarkaša, a ne kroz ime Lebrona Džejmsa. Činjenica je da su dvorane pune i željne da vide naslednika četvorostrukog osvajača NBA prstena, koji se trenutno nalazi na priprema sa svojom reprezentacijom, a upravo će narednu utakmicu odigrati protiv naše reprezentativne selekcije, sutra od 18 časova u Abu Dabiju.