17.07.2024.

07:13

Foto: profimedia

Sport

Protiv Jokića ne možeš ništa, on je 3 koraka ispred! Kanađanin fasciniran Srbinom

Minesota je eliminisala Denver Nagetse sa 4-3 u polufinalnoj seriji plej-ofa Zapadne konferencije.
Timbervulvsi su u sedmom meču kao gosti pobedili Denver - 98:90, iako su u uvodnim trenucima treće četvrtine gubili sa 20 razlike. Aleksander-Voker, koji će igrati za Kanadu na Olimpijskim igrama, odlično zna da je Jokić najbolji na svetu i koliko ga je teško čuvati, šta sve ekipa mora da uradi da bi zaustavila Srbina.

- Ako ste primetili, verovatno ima 30 poena na svakoj utakmici. Ako nema 30, imaće 16 uz loše procente... Ali... Ako uđete u plej-of, svaki tim ima jednog igrača ma šta god da uradiš on će postići 30 poena na utakmici. Imaće 30 poena. Počinješ da razmišljaš kako da mu oduzmemo ostale stvari. Kako da to bude njegovih 30 poena protiv našeg tima? - rekao je Aleksander-Voker u jednom podkastu.

Informer

Kanađanin kaže da Nikola ima osećaj za igru kao niko drugi te da je zbog toga teško pronaći rešenje za njega.

- Morali smo da izbacimo Bila iz serije, pa Džamala, Majkla Portera, pa da pokušamo da ograničimo Erona Gordona i ono što radi za njih. Sad Jokiću, moraćeš da postigneš 100 poena protiv nas. Znate šta govorim? Moraš da mu oduzmeš asistencije, a teško je... On manipuliše igrom bolje od bilo koga. Može da postavi igrača u pozicije i manipuliš odbranom u trenutku. Pametan je. Ima osećaj za igru kao niko drugi. Dodavanja koja deli...Kao da vidi stvari tri poteza unapred, tri koraka unapred. 

Prisetio se Voker jedne situacije tokom utakmise sa srpskim centrom.

- Sećam se, ja sam najbliži igrač. Iskoračim, on samo dotakne loptu i doda je. Čim iskoračim doda loptu, čak ni ne gleda. I krene da trči nazad. I onda, dođavola, ne možeš ništa da uradiš. On ima odgovor. Samo napred, on će odgovoriti i na to.

Srbija je na Olimpijskim igrama u grupi sa Amerikom, Portorikom i Južnim Sudanom, dok Kanađani igraju sa Australijom, Španijom i Grčkom.