24.07.2024.

18:23

Foto: EPAIMAGES

Sport

Đurišić operisan u Americi! Srpskog košarkaša čeka višemesečna pauza...

Dobro je počela epizoda Nikole Đurišića u NBA ligi pošto je odmah nakon drafta obukao dres Atlante. Srpski košarkaš zaigrao je u Letnjoj ligi za Hokse, ostavio sjajan utisak, a onda je njegovo dokazivanje presekla - povreda. 

Prošle nedelje iz Amerike su stigle vesti da će Đurišić morati na operaciju, a danas da je hirurški zahvat uspešno završen. Srpskom košarkašu saniran je problem metatarzalne kosti, ali će zbog teške povrede morati na nešto dužu pauzu. Nažalost, tačnih informacija kada će se vratiti na parket nema... 

U Atlanti se nadaju da će više informacija biti poznato sredinom novembra kada bi Đurišić trebao da se vrati treninzima. Dakle, srpski reprezentativac neće imati šansu da se nametne treneru budući da će zbog povrede biti van tima tokom kompletnih priprema za narednu sezonu. 

Informer

 

Podsećamo, Nikola Đurišić izabran je kao 43. pik na nedavno završenom NBA draftu, a preko Majamija završio je u Atlanti. Dobre igre u Letnjoj ligi podigle su mu cenu u Americi zbog čega se očekuje da će ga Hoksi "sačekati" da se oporavi.