25.07.2024.

11:34

Foto: profimedia

Sport

Jokićev otac utučen! Ne može ni reč da progovori

Strahinja, brat Nikole Jokića, priveden je zbog incidenta koji se desio 22. aprila na  meču Denver Nagetsa i Los Anđeles Lejkersa u "Bol Areni" u plejofu NBA lige. On je optužen za napad i prekršaj trećeg stepena, a u utorak se pojavio pred Okružnim sudom u Denveru, preneo je "Denver post".

Pozvali smo Branislava, oca Strahinje Jokića, kako bi nam objasnio da li je istina to što pišu američki mediji i da li je istina da je Stranjina priveden, ali je bio totalno utučen, pa ni reč nije mogao da nam kaže.

Informer

Strahinja se pre tri meseca sukobio sa jednim navijačem. Prvo je došlo do verbalne svađe, a društvenim mrežama je postao viralan snimak na kome se vidi kako Strahinja Jokić pesnicom udara navijača koji nakon toga pada. 
 

Detektiv iz Denvera je razgovarao sa navijačem tri dana nakon utakmice primetio je da ima posekotine i modrice oko i ispod levog oka, prenose američki mediji. Muškarac je policiji rekao da ga je jedan od braće Jokić, "veliki momak" udario pesnicom u lice. Policija je kasnije identifikovala Strahinju preko njegove tetovaže na vratu, a pomenutom muškarcu je dijagnostikovan potres mozga. On prvo nije želeo da tuži Strahinju Jokića jer se plašio odmazde i brinuo za bezbednost porodice, ali se početkom maja predomislio.

Kada su policajci kontaktirali Strahinju, on i je rekao da smatra da nije učinio ništa loše jer je branio starijeg čoveka koga poznaje dugo vremena.