23.08.2024.

13:48

Foto: profimedia

Sport

Bivši saigrač tvrdi! Između Jokića i Lebrona nema razlike! (VIDEO)

Nekadašnji as LA Lejkersa i Denver Nagetsa iz prve ruke je otkrio kakve su najveće zvezde ova dva tima i šta im je zajedničko.

Naime, Kaldvel-Poup je upodkastu koji vodi Drejmond Grin,  pričao o Lebron Džejmsu koji je 2020. vodio Lejkerse do titule, dok je Nikola Jokić to učinio sa Denver Nagetsima 2023. godine, a Kentavijus je bio tu u oba slučaja.

- Znate kako, uglavnom vidite Lebrona kako prenosi loptu, ali i Jokić može da radi isto to! Može da bude plejmejker sa pozicije pet. Njih dvojica zahtevaju pažnju protivničke odbrane čim prime loptu, ja sam ‘živeo’ od toga. Znao sam da će se odbrana koncentrisati na njih i da ću ja biti potpuno otvoren jer odbrane moraju da se pomeraju. Mogu da kažem da ne vidim razliku između njih dvojice, jer je njihov košarkaški IQ nestvaran - rekao je sjajni američki as.

Nije štedeo reči hvale na nekadašnje saigrače igrač Orlanda.

- Verujte, njih dvojica mogu da šutiraju, ali imaju potpuno ‘zaokruženu’ igru. Mislim da je za moju karijeru bilo sjajno to što uvek žele da dodaju loptu kada vide da si otvoren. Nije bitno koliko je taj pas težak, oni će dodati. Samo je trebalo da šutiram. Zahvalan sam obojici, unapredili su mi karijeru. Oni su moja braća - zaključio je Kaldvel-Poup, koji je nedavno pojačao Orlando Medžik, potpisavši trogodišnji ugovor na osnovu kojeg će po sezoni zarađivati oko 22 miliona dolara.